LELYSTAD - De politie zoekt getuigen van een beschieting, die woensdagavond plaats vond in de Voorstraat in Lelystad. Op 2 juni ontstond er rond 18.25 uur een ruzie, waarna er geschoten is met een vuurwapen. Iedereen die iets gezien heeft, of meer weet, wordt dringend gevraagd zich te melden. Dat kan ook anoniem.

Vlakbij een supermarkt aan de Voorstraat kreeg een groep jongens ruzie met elkaar. De ruzie werd een vechtpartij waarbij werd geschoten met een vuurwapen. Zover bij de politie bekend, is er niemand gewond geraakt. Dat maakt deze zaak niet minder serieus. We hebben alle reden om aan te nemen dat er echt is geschoten. Dit vormt niet alleen een levensgroot gevaar voor de betrokken mensen, maar ook voor omstanders en voorbijgangers. Het gebruik van extreem geweld is onacceptabel.

Wie weet er meer over de beschieting?

Bent u getuige geweest van de vechtpartij of beschieting? Misschien heeft u wel beelden gemaakt met uw telefoon of iets vastgelegd op een camera in uw auto of aan uw woning. De politie komt graag in contact met iedereen die meer informatie heeft.

U kunt uw tips doorgeven via onderstaand formulier, of bellen met 0900-8844. Op het moment dat u getuige bent van een zeer gewelddadige gebeurtenis, bel dan direct 112.

Anoniem melden
We begrijpen dat het lastig kan zijn om tips over een bekende door te geven. Toch vragen we u met klem mee te denken in deze zaak. U kunt uw informatie anoniem doorgeven via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000. De politie ontvangt dan alleen informatie die niet naar de tipgever terug te leiden is.