LELYSTAD - Op zondag 28 april kreeg de politie een melding van een mogelijk misdrijf in Lelystad. Onderzoek door de recherche leidde later die dag naar een woning aan de Rode Klif. In de woning trof de politie het stoffelijk overschot van de bewoner aan. Er werd direct een onderzoek gestart, waarna op maandag 29 april een 48-jarige man uit Lelystad werd aangehouden.

De recherche en forensische opsporing deden direct een onderzoek naar de identiteit van de overleden man en de mogelijke doodsoorzaak. Daaruit blijkt dat het gaat om de 72-jarige bewoner van het pand. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een team van rechercheurs opgericht dat onderzoek doet naar de omstandigheden rond het overlijden van de man. In dat onderzoek kwam de 48-jarige man uit Lelystad naar voren. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de bewoner van de woning aan de Rode Klif. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit..

Getuigenoproep
Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met getuigen. Misschien hebben mensen zondag 28 april iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Rode Klif?

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Mocht u anoniem uw informatie willen delen dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online