Lelystad - Door twee mannen werd een winkel aan de Botter overvallen. Een van de daders was gewapend. De recherche vraagt getuigen zich te melden.

Vrijdagmiddag 2 februari 2018, net voor sluitingstijd rond 17.45 uur, komen twee mannen een winkel binnen aan de Botter in Lelystad. Een van de mannen is gemaskerd en de andere heeft een capuchon op. De mannen bedreigen direct het aanwezige winkelpersoneel met een wapen en eisen geld. De twee gaan er vervolgens met buit vandoor. Gelukkig is niemand gewond geraakt, maar het winkelpersoneel is wel hevig geschrokken. De twee verdachten zijn gevlucht in de richting van de Schoener.

De politie heeft direct na de melding de omgeving afgezet en met politiehonden gezocht naar de verdachten. Helaas zijn zij niet meer gevonden. De recherche heeft een onderzoek ingesteld in en rond de winkel.

Signalement

Verdachte met masker: hij droeg een V for Vedetta masker, dit is een wit masker met een zwarte snorretje. Hij had paars/blauwe handschoenen, een zwarte hoodie, een zwarte trainingsbroek en zwarte Asics met een witte zool.

Verdachte zonder masker: Deze man had een lichtgetinte huidskleur en grote bruine ogen. Rond 18 à 19 jaar. Hij droeg grijze werkhandschoenen, een zwarte jas en had een zwarte capuchon op. Daaronder droeg hij een grijze pet met rafels aan de klep. Ook had hij een zwarte trainingsbroek aan met een witte dunne streep en wit/grijze schoenen.

Getuigen gezocht

Hebt u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie wat kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche in Lelystad via 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan ook! Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De recherche is ook op zoek naar camerabeelden. De verdachten zijn te voet via de Schoener gevlucht. Heeft u in deze omgeving een camera hangen? Dan vragen wij u deze beelden uit te kijken rond het tijdstip van de overval. Beelden kunnen worden geüpload via politie.nl.