LELYSTAD - Tijdens een woninginbraak in Almere op 24 september werden vorige week de sleutels van een auto weggenomen. Op 27 september werd de gestolen auto gesignaleerd door de politie. Na een achtervolging konden drie verdachten worden aangehouden van 18, 20 en 34 jaar.

Tijdens een controle met de ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) in Almere Buiten werd een gestolen voertuig gesignaleerd. De sleutels van dit voertuig waren eerder deze week weggenomen uit een woning in Almere.

Agenten zetten de achtervolging in. Na een wilde rit kwam het voertuig op de Ringdijk in Lelystad in de bosschage tot stilstand.

Een van de inzittenden – een 20-jarige man uit Almere -  kon direct worden aangehouden. De andere twee – een 18-jarige man uit  Almere en een 34-jarige man uit Lelystad – vluchtten  de omliggende woonwijk in. Bij de zoektocht naar de twee overige verdachten werd de politiehelikopter ingezet. Ook werd via de buurtapps het signalement van de twee verdachten verspreid, hierdoor konden ook zij binnen korte tijd worden aangehouden.