Lelystad - Woensdagmiddag 2 mei raakten op de Binnendijk een man en een vrouw gewond na een ruzie. Een verdachte kon worden aangehouden.

Rond 16.00 uur kwam een melding van een steekincident in Lelystad-Haven. Het bleek dat op straat een man en een vrouw in aanraking kwamen met een bekende van hun. Er ontstond een conflict waarbij met een mes werd gestoken. De dader ging er vervolgens vandoor. De 38-jarige man en 27-jarige vrouw uit Lelystad werden met diverse steekwonden opgenomen in het ziekenhuis en daar behandeld aan hun verwondingen. De exacte toedracht zal door de politie verder worden onderzocht.

Agenten troffen de verdachte in de omgeving aan en hij werd aangehouden. Hij, 47 jaar uit Lelystad, zit vast en zal vrijdag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris te Lelystad.

De recherche onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien van het steekincident en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met de districtsrecherche in Lelystad via 0900-8844 of via onderstaand meldformulier.