Lelystad - Bewoners van de Botter zijn in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari het slachtoffer geworden van een woningoverval. Drie onbekende mannen drongen met geweld de woning binnen. Daarbij werd gedreigd met iets wat op een vuurwapen leek. Niemand raakte niet gewond en vermoedelijk is er ook niets buitgemaakt.

Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie een melding dat er een overval had plaatsgevonden. Agenten troffen twee bewoners aan. De daders waren er inmiddels vandoor. De omgeving werd nog afgezocht onder andere met een speurhond, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Via Burgernet werd het publiek opgeroepen om mee uit te kijken naar de verdachten.

Signalement

Het gaat om drie mannen. Van twee van hen is een signalement bekend. De eerste man heeft een donkere huidskleur, een smal postuur en een lengte van circa 1.80 tot 1.85 meter. Zijn leeftijd is ongeveer 25 jaar. Hij droeg een blauwe gewatteerde jas, en een lichtkleurige muts met een capuchon erover. De tweede man heeft een licht getinte huidskleur en is circa 18 jaar oud. Hij droeg een lichtblauwe gewatteerde jas en had zijn mond bedekt met een sjaal of iets dergelijks.

Uw tip!

De politie is direct een onderzoek gestart. Heeft u iets gezien dat verband houdt met de overval? Weet u wie deze mannen zijn? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook via M., 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl.