Lelystad - Op een voetpad vlakbij het Bultpark in Lelystad hebben twee mannen zondagavond 14 oktober geprobeerd een 18-jarige man te beroven. De man liep op dat moment langs het water en langs de woningen aan de straat Kempenaar 13. De politie doet onderzoek.

De man was eerder op de avond het park in gelopen vanaf de richting van Schouw 12. Mogelijk is de man vanaf daar al gevolgd door twee mannen. Het vermoeden is dat de mannen al enige tijd in of rond het park aanwezig waren. Ter hoogte van de Kempenaar 13 trok één van hen aan de rugzak van het slachtoffer. Ondertussen kreeg het slachtoffer klappen in zijn gezicht. Uiteindelijk wist slachtoffer zich los te trekken en kon hij er vandoor te gaan.

De politie onderzoekt de zaak en is daarvoor op zoek naar getuigen. In het bijzonder wil de politie weten of iemand de twee verdachten deze avond misschien al eerder of misschien later op de avond nog in het park heeft zien lopen.

Verdachte 1 is een blanke man van ongeveer 25 jaar oud. Hij heeft een stoppelbaardje en droeg een zwarte jas van het merk Woolrich. De tweede verdachte heeft dezelfde leeftijd, een donkere huidskleur en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een donkerblauwe para jumper jas. Deze jas mist een geel koortje.

Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie op nummer 0900-8844 of via onderstaand meldformulier. Anoniem melden kan ook via telefoonnummer 0800-7000.