LELYSTAD/JOURE - Op 3 juni zijn in Joure twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een jonge vrouw. Zij werd op 28 mei aangetroffen in het water langs de Knardijk in Lelystad. Het gaat om de 18-jarige Ryan al Najjar uit Joure. De verdachten zijn een 22-jarige man uit Joure en een een 24-jarige man uit Leeuwarden. Beide mannen zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat politie en het Openbaar Ministerie geen nadere informatie mogen verstrekken en beide verdachten alleen contact mogen hebben met hun advocaat.


Dinsdag 28 mei rond 09.00 uur werd in het water aan de Knardijk in Lelystad het lichaam aangetroffen van de 18-jarige Ryan al Najjar. De vrouw was door een misdrijf om het leven gekomen. Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte de politie met een Team Grootschalig Opsporing (TGO) een groot rechercheonderzoek.

Getuigen gezocht
Met de aanhoudingen is het onderzoek van de politie nog niet klaar. Het slachtoffer is op 22 mei voor het laatst in Joure gezien en de politie onderzoekt wat er in de tussentijd met de vrouw is gebeurd, waar ze is geweest en met wie ze bijvoorbeeld contact heeft gehad. Bent u kort voor het aantreffen van het lichaam in de buurt geweest van de Knardijk en is u iets verdachts opgevallen? Ook die informatie is welkom bij de politie.

Deel uw informatie met de politie, anoniem of TCI
Informatie kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 doorgegeven worden. Ook kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 informatie worden verstrekt. Ook via het Team Criminele Inlichtingen (TCI) kan via het nummer 088 - 661 77 34 contact gezocht worden.