LELYSTAD - Twee jongens van 14 en 15 jaar zijn in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 juli beroofd van hun telefoon en verschillende persoonlijke spullen. Op de Horst werden zij belaagd door twee onbekende jongens die mogelijk enkele jaren ouder zijn. Onder bedreiging van steekwapens moesten de slachtoffers hun bezittingen afstaan.


Na een gezellige avond liepen de vrienden omstreeks 1.30 uur naar het huis van één van hen. Onderweg werden zij aangesproken door twee mogelijk oudere jongens op de Horst, op het fietspad achter een school. Nadat zij in een steeg onder dwang hun spullen hadden moeten afgeven, werden de slachtoffers ook nog mishandeld.

Signalement
Volgens de slachtoffers gaat het om twee jongens van ongeveer 17 jaar oud met een slank tot normaal postuur. De ene jongen heeft een blanke huid en is 1.75 tot 1.80 meter lang. De huidskleur van de andere jongen is onbekend. Beiden droegen donkere kleding en zwarte schoenen en hadden een wit mondkapje op.

Uw tip!
De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met eventuele getuigen van het voorval. Heeft u iets gezien dat in verband kan worden gebracht met deze beroving? Of herkent u de dader(s) op basis van het signalement? Geef dan uw informatie door via onderstaand tipformulier of via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook, via 0800 -7000 of www.meldmisdaad.nl.