LELYSTAD - Zondagavond 17 mei werd een 20-jarige jongen uit Lelystad in zijn arm gestoken na een mislukte straatroof. De recherche zoekt getuigen.


Rond 18.20 uur fietst een 20-jarige jongen uit Lelystad over het fietspad in het Bultpark in de richting van de Kempenaar 2. Voor hem fietsen drie jongens. Zij rijden slingerend over het fietspad. De jongen besluit om de drie in te halen, maar op het moment dat hij er langs rijdt krijgt hij een duw. Hierdoor valt de jongen bijna. Hij stapt van fiets af en ziet dat één van de jongens een mes bij zich heeft. Deze jongen eist dat het slachtoffer zijn fiets en telefoon afgeeft. De jongen werkt niet mee en stapt op zijn fiets om weg te gaan. De jongen met het mes steekt het slachtoffer dan twee keer in zijn arm. Gelukkig wordt de jongen maar licht geraakt en weet te ontkomen. De drie jongens fietsen weg in de richting van de Kempenaar.

Signalement verdachten

Verdachte 1: (stak het slachtoffer)
- licht getinte huidskleur
- slank postuur
- ongeveer 170 - 175 cm lang
- droeg een donkerblauw trainingspak met de jas open
- droeg een donkere trui met capuchon op het hoofd
- er kwam stijl glimmend haar onder de capuchon uit.
- was lopend

Verdachte 2:
- getinte huidskleur
- slank postuur
- ongeveer 180 cm lang
- droeg een donker trainingspak
- zwarte jas
- capuchon op het hoofd
- reed op de fiets

Verdachte 3:
- licht getinte huidskleur
- slank postuur
- tussen de 175 en 180 cm
- droeg een trainingspak
- droeg een donkere jas met capuchon over het hoofd
- reed op de fiets

Getuigen gezocht

De recherche is een onderzoek gestart naar de poging straatroof en het steekincident. Bent u getuigen geweest van het incident? Of heeft u informatie over de drie verdachten? Wij komen graag met u in contact. Bel 0900 8844 of vul onderstaand formulier in. Anoniem melding doen kan ook via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.