Onder de Bovenover-loopbrug in Lelystad werd een zwaargewond man aangetroffen.. Hij was van zijn spullen beroofd en achtergelaten met een schedelbasisfractuur, breuken in zijn nek en oogkas, gebroken ribben en een geperforeerde long. De politie zoekt getuigen. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 27 november 2018.

Het gebeurt op donderdagavond 4 oktober 2018. Een 44-jarige Groninger die  kampt met psychische problemen is die avond op doorreis naar Rotterdam.

Weggestuurd

Op de straat Strand in Lelystad raakt hij vermoeid en neemt om een dutje te doen plaats in een auto die niet is afgesloten. Als de eigenaresse van de auto dat ontdekt, stuurt ze de man weg. Dat was vermoedelijk tussen 20.30 en 21.00 uur.

Gevonden

Later die avond treft een bewoner van een complex aan de Bovenover de Groninger zwaargewond aan onder de loopbrug daar.. Dat is rond 23.00 uur. De politie  stelt een onderzoek in.

Twee verdachten aangehouden

Maandag 12 november arresteert de recherche twee mensen op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. Zij verklaren dat ze er niets mee te maken hebben, maar zitten nog wel vast.

Getuigenoproep

Inmiddels heeft zich iemand bij de politie gemeld die getuige was van een ruzie tussen meerdere mensen op de brug. Maar de rechercheurs komen graag met iedereen in contact die het slachtoffer op Strand, de Bovenover of bij de Bovenover-loopbrug heeft gezien, mogelijk in gezelschap van andere mensen.

Signalement slachtoffer
Het slachtoffer is een blanke man van 44 jaar oud. Hij heeft een grijs ringbaardje en bruin, krullend haar. Hij droeg die dag een grijs T-shirt, een grijze broek en een blauw trainingsjack met rode en witte accenten. Behalve dat hij van zijn portemonnee beroofd is, kan hij zich door zijn verwondiingen  niet meer herinneren wat er precies met hem is gebeurd. De politie komt daarom graag in contact met mensen die mogelijk iets hebben gezien dat met deze zaak te maken heeft.

  • Heeft u gezien wat er die avond gebeurd is bij de Bovenover-loopbrug?
  • Heeft u het slachtoffer donderdagavond 4 oktober gezien in de omgeving van de straat Strand in Lelystad?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.