Bij een inbraak in een huis aan de Boeier in Lelystad is op 5 december 2017 onder meer een creditcard meegenomen. Met die pas is geld uit automaten gepind. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 11 september 2018.

Van de inbraak zijn er geen beelden, maar wel van geldopnames en een poging daartoe. De politie vraagt u mee te denken over de identiteit van de pinners.

Botter

Net na 21.00 uur op Sinterklaasavond 2017 wordt gepind bij een geldautomaat aan de Botter in Lelystad. Twee jong ogende mannen nemen kort na elkaar met dezelfde creditcard een flink bedrag op.

Ringdijk

Enkele minuten later verschijnen de verdachten bij een geldautomaat aan de Ringdijk. Ook hier weten ze een bedrag in handen te krijgen, maar een tweede poging mislukt; de daglimiet van de creditcard is bereikt.

Laatste poging

Later die avond wordt nog een keer geprobeerd geld te pinnen, deze keer door een persoon in een blauwe Puma-hoody. Ook deze poging mislukt.

  • Heeft u iets gezien van een inbraak op de Boeier in Lelystad, gepleegd tussen 07.00 en 21.00 uur op 5 december 2017?
  • Herkent u de man bij de geldautomaat? Heeft u hem en mogelijk zijn handlanger gezien in Lelystad in de buurt van de Botter of de Ringdijk, tussen 20.45 en 21.30 uur op 5 december 2017?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.