Lelystad - Recherche Lelystad zoekt getuigen van een woningoverval gepleegd op maandag 3 september op de Kempen. Drie mannen bedreigden de bewoner met een vuurwapen en mishandelde hem.

In de vroege ochtend van maandag 3 september werd er door een jonge man aangebeld. Het 64-jarige slachtoffer opende zijn voordeur, waarna uit het niets nog twee andere mannen erbij kwamen. Hij werd de woning ingeduwd en vervolgens hard op zijn hoofd geslagen. In de woning bedreigden de overvallers hem met een vuurwapen en eisten zijn geld en sieraden.

Daders:
- Man 1 is tussen de 1.60 en 1.65m lang, heeft een licht getinte huid, donkerbruine ogen en hij had een zware/ lage stem. Tijdens de overval droeg hij donkere kleren.
- Man 2 is tussen de 1.65 en 1.70m lang, ook hij was gekleed in donkere kleding.
- Man 3 is tussen de 1.80 en 1.85m lang, hij was langer dan de andere daders..

Uw tip!
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze gewelddadige woningoverval. Mogelijk zijn de daders al eerder in de omgeving van de Kempen gesignaleerd of wellicht heeft iemand de daders in de vroege morgen van 3 september zien vluchten. Bent u getuige geweest of heeft u wellicht beeldopnames gemaakt? Alle informatie die de recherche kan helpen in het onderzoek is welkom. Districtsrecherche Lelystad is te bereiken via 0900-8844. Als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.