LELYSTAD - Op zaterdag 19 oktober werd een woning overvallen door een man. Hij is er met onbekende buit vandoor gegaan.


Rond 16.25 uur kwam een melding dat er iemand was binnengedrongen bij een woning aan de Damrif. De overvaller belde aan met de smoes dat hij pakketbezorger was en wist zichzelf vervolgens naar binnen te werken. De vrouw die opendeed probeerde zich nog te verweren, maar de man dreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en sloeg de vrouw. De overvaller wilde geld en sieraden en doorzocht gedeelten van de woning. Hij ging er met onbekende buit vandoor.

Signalement
De man heeft een getinte huidskleur en is rond de 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1,85 meter lang en heeft een stevig postuur. Hij heeft kort zwart haar en wat opviel waren zijn flaporen. Hij droeg oranje bovenkleding (mogelijk iets dat lijkt op een postNL-jas), een spijkerbroek en zwarte schoenen.
Iets gezien?

De recherche heeft uitgebreid buurtonderzoek gedaan en al meerdere getuigen gesproken. Wellicht zijn er toch nog mensen die iets opvallends hebben gezien of meer informatie hebben over de verdachte, maar nog dit nog niet hebben gedeeld met de politie. Wij vragen hen dit alsnog te doen. Verder horen wij het graag als er nog mensen zijn die over camerabeelden beschikken waar de overvaller mogelijk op staat. Neem contact op met de recherche in Lelystad via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.