LELYSTAD - Op vrijdag 6 september heeft een jonge overvaller geprobeerd zijn slag te slaan bij een snackbar aan de Jol 29. De politie zoekt getuigen.


Twee medewerkers stonden in de snackbar toen er rond 20.50 uur ineens een jongen bij de balie met een steekwapen dreigde en om geld vroeg. Hij tikte hierbij op de balie en vroeg heel zachtjes aan de medewerker wat hij wilde. Het slachtoffer dacht dat hij een grap maakte, maar nadat de overvaller een aantal keer aandrong wist hij hem de snackbar uit te krijgen. Hij rende weg zonder buit in onbekende richting.

Signalement
De overvaller leek jong, zo rond de 15 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1,50 meter. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en daaronder een masker met een wit doodshoofd erop. In zijn hand had hij een steekwapen.
Iets gezien?

In de snackbar waren klanten aanwezig. Was u daar op het moment van de poging overval, maar heeft u nog niet gesproken met de politie, geef uw informatie dan door via 0900-8844. Ook als u andere informatie heeft over de verdachte kunt u dit melden. Hiervoor is ook onderstaand tipformulier te gebruiken. Meldt u zich liever anoniem, dan kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.