Lelystad - Op donderdag 23 augustus probeerde een man een horecagelegenheid te overvallen. De politie zoekt getuigen.

Rond 21.45 uur werd de poging overval aan de Voorstraat gemeld. Agenten gingen erheen en troffen een geschrokken medewerker aan. Zij vertelde dat een man de zaak binnenkwam, die haar en haar collega bedreigde met een steekwapen. Hij wilde geld, maar toen hij dat niet kreeg ging hij ervandoor. Hierna werd de politie gealarmeerd.

Signalement

De verdachte is een man van eind 20. Hij is rond de 1,80 meter lang en heeft een slank postuur. Hij had een zwarte doek voor zijn gezicht en een capuchon op zijn hoofd. Verder droeg hij een lichtblauwe jas tot op zijn heupen en een grijs/witte spijkerbroek.

Getuigen gezocht

Ten tijde van de overval waren er vermoedelijk twee klanten in de zaak, die weg zijn gegaan nadat de overvaller binnenkwam. De politie komt graag in contact met deze personen. Bent u dit of weet u wie dit waren, neem dan contact op met de politie in Lelystad via 0900-8844. Ook als u andere informatie heeft die kan bijdragen aan het onderzoek, vragen wij u zich te melden. Dit kan tevens anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.