LELYSTAD - Enkele bewoners van de Hoek van het IJ werden woensdagochtend 15 september opgeschrikt door een harde knal. Uit eerste onderzoek van de politie bleek dat een auto was vernield en is er sprake van opzet. De politie is dan ook een onderzoek gestart en is daarbij op zoek naar getuigen.

Omstreeks 03.00 uur hoorden enkele bewoners een harde knal die van buiten kwam. Toen zij naar buiten keken, zagen zij dat van een geparkeerde personenauto de motorkap kennelijk was opgeblazen. Uit het eerste onderzoek ter plaatse, bleek dat er sprake is van opzet. De ontploffing is vermoedelijk ontstaan door het plaatsen van een projectiel op de auto dat vervolgens tot ontploffing is gebracht. Wat voor soort projectiel dat is geweest is nog niet bekend, nadere onderzoek moet daar helderheid in geven. De 23-jarige eigenaar van de zwaar beschadigde auto deed aangifte. Ook een andere auto die naast het betrokken voertuig stond, raakte door het incident beschadigd.

Tips? bel de politie
De politie is een onderzoek gestart en roept daarbij de hulp in van getuigen. Ondanks dat het tijdstip midden in de nacht was, kan het zijn dat er getuigen zijn geweest die één of meerdere personen over de Hoek van het IJ hebben zien lopen en die aanwezigheid in combinatie met de ontploffing van vannacht met de politie willen delen. Heeft u informatie? Deel die met de politie. Bel 0900-8844!