LELYSTAD - Op zondagavond 8 januari vond er bij een supermarkt aan de Neringweg in Lelystad een overval plaats. Eén verdachte bedreigde tijdens de overval een kassière met een groot mes. Nadat de kassière, onder bedreiging van het mes de kassa had geopend, haalde de verdachte het briefgeld uit de lade en vluchtte rennend weg in de richting van de Zilverlinde.


Op zondag 8 januari 2023, omstreeks 21:54 uur, vond er bij de supermarkt Albert Heijn, gelegen aan de Neringweg 127 te Lelystad een overval plaats. Eén verdachte bedreigde tijdens de overval een kassière met een groot (koks) mes. Nadat de kassière, onder bedreiging van het mes de kassa had geopend, haalde de verdachte het briefgeld uit de lade en vluchtte rennend weg in de richting van de Zilverlinde te Lelystad. In de winkel waren op het moment van de overval nog meerdere klanten aanwezig.

Op de gevorderde camerabeelden was te zien dat er een manspersoon de winkel binnen komt lopen en direct richting de kassa’s liep. De verdachte droeg over zijn hoofd een capuchon en hield een groot mes voor zich uit. Hij klom op een kassatoonbank en sprong er aan de linkerzijde af en ging naast een kassamedewerkster staan die achter een kassa aan het werk was. De overvaller pakte een plastic tasje en hield het mes gericht richting de kassamedewerker. Nadat een andere medewerkers de kassalade had geopend, haalde de overvaller het briefgeld uit de kassa en nam vervolgens de zelfde route naar de uitgang van de winkel. Op de camerabeelden buiten de winkel was te zien dat de verdachte wegrende via de parkeerplaatsen, in de richting van de Zilverlinde te Lelystad.

Signalement verdachte:

  • Zwarte, vermoedelijk gewatteerde, jas
  • Donkere capuchon
  • Donkerblauwe skinny trainingsbroek met brede witte streep over het been (geen Adidas)
  • Zwarte schoenen
  • Donkere huidskleur
  • Ca. 175 cm lang
  • Broek of Jas van Under Armour

Wie herkent de verdachte?
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/03-overval-supermarkt---neringweg---lelystad.html