LELYSTAD - Op woensdag 19 mei 2021 is rond 17.30 uur een 19-jarige jongen op het Stationsplein in Lelystad door meerdere personen belaagd. Hij wordt hierbij met een mes neergestoken, maar overleeft de aanval gelukkig wel. Na onderzoek kan de politie later vier verdachten aanhouden.

Woensdagavond rond half zes krijgt de politie een melding van een vechtpartij in een fietsenstalling achter het station in Lelystad. Een 19-jarige jongen is in gevecht met een groepje jongens. Ze willen zijn tas afpakken en het slachtoffer probeert dit te voorkomen. Het slachtoffer wil de situatie ontvluchten en probeert weg te komen uit de fietsenstalling, maar wordt door de jongens tegengehouden.

Steekwapen
Eén van de jongens heeft een steekwapen bij zich en steekt vervolgens op het slachtoffer in. Voorbijgangers verlenen eerste hulp aan het slachtoffer en bellen 112. Het slachtoffer is behoorlijk gewond, maar gelukkig wel aanspreekbaar. Door de ambulance wordt hij direct naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanhoudingen
Na het steekincident doet de politie onderzoek in de omgeving en kan later vier verdachten aanhouden voor verhoor. Drie verdachten komen uit Lelystad (16, 16 en 12 jaar) en één uit Dronten (16 jaar). Waarom het slachtoffer zo is toegetakeld, staat nog niet vast. Daarom zoeken wij nog meer informatie en getuigen van deze steekpartij.

Extra informatie delen
Was u afgelopen woensdag op het Stationsplein in Lelystad? Heeft u iets gezien en/of gehoord van het steekincident of dat wat daar aan vooraf is gegaan? Heeft u wellicht camera- of telefoonbeelden waarop het incident te zien is? Of heeft u iets gehoord over dit steekincident wat ons onderzoek en het slachtoffer kan helpen? Dan vragen wij u dit bij ons te melden.

Melden
Heeft u informatie of beelden? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.