LELYSTAD - De politie doet onderzoek naar een incident in Lelystad waarbij een jonge man in zijn been werd gestoken. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart in de buurt van een sportschool bij de Promesse in het centrum.


Rond 1.45 uur ’s nachts loopt het slachtoffer de sportschool uit. Hij ziet buiten een groepje van vier jonge mannen en een jonge vrouw. Er ontstaat een woordenwisseling, die uiteindelijk uitmondt in een vechtpartij. Tijdens dit gevecht bij de Promesse wordt het slachtoffer herhaaldelijk geschopt en geslagen. Uiteindelijk wordt het slachtoffer in zijn been gestoken met een mes door één van de jonge mannen uit de groep. Deze vlucht in de richting van de Jumbo. De rest van de groep vlucht daarna op de fiets over de Wissel, in de richting van de Neringpassage.

Van vier personen in de groep is een signalement:

Verdachte 1
Jonge man
Ongeveer 1.74 m lang
Zeer donkere huidskleur
Tenger postuur
Heel kort haar
Grijze capuchon
Groen bomberjack
Zwarte broek

Verdachte 2
Jonge man
Klein
Getinte huidskleur
Tenger postuur
Zwart Adidas trainingspak met witte strepen aan de zijkant
Tasje

Verdachte 3
Jonge man
Ongeveer 1.75 m lang
Donkere huidskleur
Zwarte capuchon
Zwarte broek

Verdachte 4
Jonge vrouw
Getinte huidskleur
Haar omhoog in knot of staartje
Sprak goed Nederlands


Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen die in deze nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord rondom de Promesse. Weet u meer over deze steekpartij? Of heeft u beveiligingscamera’s die wat geregistreerd kunnen hebben bij de Promesse, de Wissel of de Neringpassage? Neem dan contact op via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem), of meld het via onderstaand tipformulier.