LELYSTAD - Wie met de auto of motor te hard rijdt op de Larserdreef in Lelystad loopt vanaf maandag 18 juli grote kans op een boete. Dan gaat een nieuwe flitspaal aan op Larserdreef, tussen de Oostranddreef en de Zuiderplasdreef. De flitspaal is al eerder geplaatst en is afgelopen periode getest. De gemeente Lelystad, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag aanpassen door de flitspaal en daarmee verkeersveiligheid op de Larserdreef verbetert.

De flitspaal staat langs het oostelijk deel van de Larserdreef richting het centrum, tussen de Oostranddreef en de Zuiderplasdreef. Hier geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal te plaatsen nadat de gemeente Lelystad en de politie hebben aangegeven dat op de Larserdreef vaak te hard wordt gereden. In combinatie met een hoge verkeersintensiteit en invoegend en uitvoegend verkeer vormt dit een groot risico voor de verkeersveiligheid. Er gebeuren regelmatig ongevallen, waarbij een te hoge snelheid een rol heeft gespeeld. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.