LELYSTAD - Van maandag 2 september tot en met vrijdag 1 november 2019 is het fietspad langs de N309 Dronterweg afgesloten wegens werkzaamheden door de provincie Flevoland. Voor (brom)fietsers tussen Lelystad en Dronten is deze periode een omleiding ingesteld.

Traject
Het fietspad langs de Dronterweg wordt opgeknapt tussen de Swifterringweg en de Lisdoddeweg. Daarnaast wordt ook de oversteek bij de Roodbeenweg aangepakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 2 september tot en met vrijdag 1 november 2019. In deze periode is het fietspad dicht tussen de Swifterringweg en Lisdoddeweg. (Brom)fietsers kunnen dan gebruikmaken van de Wisentweg als omleidingsroute. Een aantal dagen en/of nachten zal ook het verkeer op de Dronterweg zelf moeten omrijden, zoals tijdens de aanleg van de middengeleider bij de Roodbeenweg. Omrijden kan dan via de Larserweg, Rietweg en Swifterweg en omgekeerd.

Veiligheid verhogen
Het fietspad langs de Dronterweg heeft een aantal bochten. Om deze bochten beter zichtbaar en herkenbaar te maken, wordt in het midden van het fietspad LED-verlichting op zonne-energie geplaatst. Dit vergroot de attentiewaarde en verhoogt daarmee de veiligheid op het fietspad. Voor extra veiligheid wordt bij een aantal bochten de bocht flauwer gemaakt, zodat (brom)fietsers de bocht eenvoudiger kunnen nemen. Op de kruising met de Roodbeenweg wordt een veilige oversteek gemaakt. Er komt een middengeleider zodat (brom)fietsers in het midden van de weg kunnen wachten en dus slechts één rijstrook per keer hoeven oversteken. Hiervoor moet de aansluiting met het fietspad iets worden verlegd.

Duurzaam beton
Het asfalt wordt vervangen door duurzaam beton. Een betonnen fietspad is vlak en stroef wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur van ten minste 50 jaar.

Op de hoogte blijven
Meer informatie over deze werkzaamheden zijn te vinden op de website van de provincie Flevoland , waar ook haar kanalen voor actuele informatie zijn vermeld.