LELYSTAD - Afgelopen nacht werd de politie van Lelystad naar de Larserdreef gestuurd omdat daar een zwaar beschadigde auto over de weg slingerde. Er werd vermoed dat de bestuurder dronken was en mogelijk een ongeval had gehad.


Men wist de beschadigde auto snel terug te vinden op een parkeerplaats bij de Schouw 41. De bestuurder was echter nergens te bekennen.

Een opgeroepen hondengeleider bood uitkomst. Het blaffen van de hond en de waarschuwing dat de hond zou gaan zoeken bleek voldoende motivatie om een verstopplek in wat gemeentegroen op te geven en tevoorschijn te komen.

Uit de manier van lopen bleek al snel dat deze man, een 41-jarige Drontenaar, wat te diep in het glaasje had gekeken. Op het bureau bleek sprake van maar liefst 870 ug/l (bijna 4x de toegestane waarde!). Ook bleek dat het rijbewijs van deze man al in 2016 ongeldig was verklaard en dat hij dus uberhaupt niet mocht rijden.

De bestuurder is op dit moment nog ingesloten ter ontnuchtering en zal daarna verhoord worden. Hoe de schade aan de auto ontstaan is, dat is op dit moment nog onduidelijk.