LELYSTAD - De politie ontdekte dinsdag 24 augustus in de avonduren in een bedrijfspand aan de Zuiveringsweg een in drugslaboratorium. In het pand waren geen personen aanwezig. De politie stelt een onder onderzoek in naar de herkomst van het laboratorium en zijn gebruiker(s).

De politie startte een onderzoek vanwege mogelijke criminele activiteiten in het pand. In het pand werden diverse vaten met synthetische stoffen en andere goederen aangetroffen waardoor al snel de verdenking ontstond van een drugslaboratorium. Uit nader onderzoek van specialisten van het Landelijk Forensisch Onderzoek (LFO) team bleek dat het vermoedelijk gaat om een cocaïnewasserij. Specialisten van de LFO gaan vandaag, zijn woensdag 25 augustus verder het onderzoek dat naar verwachting nog de hele gaat dag duren.

Meld verdachte situaties
De politie roept het publiek op om verdachte situaties direct te melden. Ongewone bewegingen rond bij voorbeeld bedrijfspanden, met name in de avond en nachtelijke uren kunnen een indicatie zijn voor criminele activiteiten. Juist op bedrijfsterreinen waar de sociale controle nu eenmaal geringer is, stelt de politie signalen van mogelijke illegale activiteiten op prijs. Bellen kan 24 uur per dag via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Heeft u informatie over dit bedrijfspand dan hoort de politie dat uiteraard ook graag.