LELYSTAD - Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland heeft vandaag een celstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, geëist tegen een 22-jarige man die ervan worden verdacht in augustus vorig jaar een 18-jarige man met een mes te hebben gestoken op het horecapleintje bij De Stelling in Lelystad. Daarna probeerde hij met dat mes ook de broer van het slachtoffer, een 22-jarige man, te steken.

Tegen de medeverdachte, die vervolgens de 22-jarige man probeerde te verwonden met een kapotgeslagen fles, maar daarbij werd tegengehouden door een vriend van de mannen, is een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden en een taakstraf van 200 uur geëist.

De slachtoffers liepen in de nacht van 30 op 31 augustus 2019 bij het horecapleintje aan De Stellling in Lelystad. De 18-jarige was samen met zijn broer en een vriend. Ze waren uit geweest en op weg naar huis. Vanuit een groep personen van ongeveer vijftien personen, die achter hen liep, werd gescholden. Tijdens de confrontatie die volgde, vonden de steekincidenten plaats. Het 18-jarige slachtoffer werd net naast zijn longen geraakt. Bij de poging van de verdachte om daarna ook de broer te steken, verwondde de verdachte zichzelf in zijn been. Op basis van getuigenverklaringen, camerabeelden, TCI-informatie en een uitzending van Opsporing Verzocht enkele dagen na het incident, kwamen de twee verdachten uit Lelystad in beeld.